Тя е крехка и млада, излъчваща сияние, преливаща от идеи и енергия.
И безспорно талантлива! Людмила Филипова снощи бе гост на клуб „Писмена” на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

След силния си и впечатляващ дебют през 2006 г. с романа „Анатомия на илюзиите”, досега Людмила Филипова е издала 11 книги, при това в многобройни тиражи. Отличена е с наградата „Славянска книга” на престижния международен писателски конкурс “Югра”, в който участват десетки белетристи и поети от Русия и Балканите. Романите й се радват на успех в Америка, Русия, Сърбия, Гърция, Румъния, Кипър и Турция. Тя е и „Жена на годината” за 2011-а, номинирана е в международни конкурси за литература, по нейни романи се пишат сценарии за филмови продукции.

В края на 2017-а издателство „Enthusiast” издаде най-новата й книга – „Смисълът”, която от ноември досега претърпя три издания. „Романите на Людмила Филипова се  радват на много голяма аудитория.От една страна, читателите ѝ вярват, от друга – тя успява да предаде научните факти по вълнуващ начин именно чрез сюжетната линия.”, каза Виктория Бисерова, управител на „Enthusiast”.

Романът „Смисълът” разказва история за живота след години, който обаче строим днес. В книгата се сблъскват минало и бъдеще, наука, реалност и философия. Четем, отгръщаме страница след страница, удивляваме се на стила и знанията на Людмила Филипова и ни боли за нашата Земя, която съзнателно опустошаваме. Днес създаваме машини и изкуствен интелект, създаваме нови хора в лабораториите, без да допускаме, че всичко това след време може да ни унищожи.

Но надежда има! Дава я отново Людмила Филипова във финала на книгата. Най-развитата технологично раса в галактиката трябва да усвои най-важния урок – „да вярва в бъдещето на хората и в смисъла на тяхното съществуване”.

Гостите на Клуб “Писмена” от сърце аплодираха очарователната писателка, която въпреки своята младост, не спира да търси отговор на вечните въпроси. Благодарихме й за автографите и проявеното с лекота специално отношение към всеки от нас. Пожелахме й успех в предстоящото пътуване до Антарктида – там, където преди време Людмила Филипова остави своето послание към бъдещите поколения във времевата капсула.

Текст: Стефка Рангелова

Фотограф: Иван Добромиров