Централното фоайе на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” – най-просторното експозиционно пространство, се оказа тясно да побере всички приятели и почитатели на любовната лирика на Добромир Банев. Книгата “Обичай ме бавно” беше представена от Маргарита Петкова, която е и редактор, а авторът направи поетично четене пред публиката. На финала едноименното стихотворение прозвуча в изпълнение на Катерина Евро – приятел на Добромир Банев и почитател на неговата любовна лирика. Почти час Добромир Банев раздаваше автографи, а за търпеливите му читатели
имаше и по чаша вино.

“Обичай ме бавно” е дело на издателство “Персей” с дългогодишна традиция да предлага на читателите любовна лирика в навечерието на 14 февруари. Сред класиците на българската любовна поезия и съвременните автори, издавани досега, се нарежда и името на Добромир Банев.

Добромир Банев, юрист по професия, е отдаден на каузата да помага на хората с увреден слух. На премиерата в Националната библиотека за тях беше осигурен жестомимичен превод.

Фотограф: Иван Добромиров