13 юни – 16-то издание на формата клуб „Писмена” на Националната библиотека.

Слава Славчева и Ина Крейн са наши гости. Те са автори на Фондация „Буквите” (www.bukvite.bg), създадена през 2001 г. с цел да подпомага развитието на съвременната българска литература. Нейн председател е Иван Богданов.

А нашите гости се оказаха много сладкодумни, при това бяха подготвили  великолепни презентации за представянето на общо четирите си романа – трилогията „Тайните на старата вила” и „Сладко от маслини”.

Слава Славчева е инженер по телекомуникации, но с вълнуващо литературно перо, силно въображение и безспорен разказвачески талант, които я отвеждат преди време начело в класациите на „Хеликон” по продажби. С нея надникнахме в „тайните на старата вила”, където се оказа загадъчно и интересно. А какво е заровено там, писателката оригинално разказва  на цели 400 стр.

Илияна Каракочева или Ина Крейн – преподавател по бълг. език и литература в София, има издадени две детски книги, кулинарна, поетична книга за възрастни, разкази и романи.

„Моите стихове, разкази и рисунки са усмивките на душата ми, които подарявам на хората, вярвайки, че светът е прекрасен и всеки ден в него се случват чудеса!”- сподели тя и очарователно забърка екзотично тръпчив коктейл, наречен „Сладко от маслини” – нейния трети роман.

С музикалния поздрав на Ателие за френски шансони при Френския културен институт в България завърши литературната ни среща, а на самия й финал се смесиха автографи и рисунки, бяло вино и сладко от маслини.

Текст: Стефка Рангелова

 

 

Фотограф: Стефан Рангелов