Три вълшебници – на словото, на арфата и на кристалните звуци омагьосаха публиката в осмото издание на клуб „Писмена”. 

Този път ни гостува Жени Костадинова – журналист, писател, поет, един от създателите на телевизионното студентско предаване „Ку-ку”, автор на седем книги за пророчицата Ванга, основател на галерия с музей „Арт-Къща Куклите”.

Повод ни даде новата й, пета поред поетична книга с атрактивното заглавие „Черна котка, мак червен”.

Публика и изпълнители заедно преминахме по пътя на червените макове, белязали душата на Жени.Същата тази душа, в която един път е „бяло, котешко и волно…”, а друг път върви „устремена към… кестенов хлад.”

А любовта на Жени е „стих, маково-аленолик”. Самата тя си е море, а може и „макова пъпка във влюбена длан”!

Тя „събужда златните залези” и живее на 100 процента!

Не иска да брои годините, а само миговете, защото те „нямат минало, ни бъдеще”.

Жени ни показа, че е мак, но не желае да я подреждаме в букети!!!

Слушаме нейния глас, арфата на Яна Дойнова, кристалните звуци на Мика и сякаш се сливаме с тях, с огъня на свещите, с аромата на минзухарите. Заедно предизвикваме пролетта…

Писателят и литературен критик Иван Гранитски, носител на наградата „Хр. Г. Данов” за цялостен принос в развитието на българската книжовна култура представи по своя неповторим начин метафоричните послания на Жени Костадинова и новата й книга.

Приятел на Жени Костадинова излъчи цялата вечер он лайн в социалната мрежа „Фейсбук”.

Идва време за автографи, за разговори на чаша вино и за сърдечно сбогуване с Жени. Тръгваме си озарени във февруарската вечер и с мисълта, че Жени Костадинова е целуната от Бога!

000

Фотограф: Иван Добромиров