На 29 ноември Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”  и Издателско ателие Аб представиха книгата на Борис Китанов „Монолог на един самотен махмурлия”.

С представянето на книгата стартира  вторият сезон на съвместната инициатива на Националната библиотека и Издателско ателие Аб, изразена в проекта „Галерия на думите” за осъществяването на интересни срещи с любими автори, музикални творци и видни интелектуалци.
Гостите на събитието бяха приветствани от зам. директора на Националната библиотека доц. д-р Антоанета Тотоманова. Цялостната дейност на автора беше представена от г-н Анго Боянов, който сподели, че се надява на едно добро сътрудничество с Националната библиотека, което да доведе до реализирането на много и интересни за публиката събития. Редакторът на книгата г-жа Дора Велева поздрави Борис Китанов и каза, че това е книга „Възклицание от първата страница до последния ред…”. Тя е второ преработено издание, като първото е издадено с тираж едва 100 броя, които са се оказали твърде недостатъчни за всички желаещи да я притежават. Книгата е особен вид литература, безжанрова, която ни представя философските теории и изповеди на автора, неговата богата култура и житейски опит.

Гостите на събитието се насладиха и на музикалните изпълнения на цигулка на проф. Йосиф Радионов, който поздрави Борис Китанов и му пожела дълголетие и още много нови книги.

Авторът разчупи стереотипа, като не чете откъси от своята нова книга, а разказа интересни случки от живота си. Разказа за своите детски мечти и желания, за студентския си живот и творческия път в документалното кино. Борис Китанов благодари на всички приятели и гости за тяхното присъствие и ги зарадва с автографи.