Вълшебниците на словото Валентина Радинска и Стефан Цанев гостуваха на 25 ноември в поредното, пето издание на формата клуб „Писмена” в НБКМ.

Събитието бе съвместна изява на най-старата културна институция в България, вече със 138-годишна история и на най-престижното издателство за българска литература „Захарий Стоянов” с 20-годишна полезна и стремителна дейност.

Поводът бе премиерата на десетата стихотворна книга на националната ни поетеса Валентина Радинска – носител на много авторитетни награди, между които получената през 1998 г. национална награда „Мара Белчева” за цялостно поетично творчество.

„Уроци по мълчание” – изящната и стилна във всяко отношение книга с художествено оформление на Жеко Алексиев – известен график и живописец, бе представена по оригинален и неповторим начин от драматурга, поета и писател Стефан Цанев.

Изпълненията на пиано и китара допринесоха за задушевната атмосфера във фоайето на библиотеката, изпълнено с над 100 гости – почитатели на поезията, между които бе и експрезидента Петър Стоянов.

Текст: Стефка Рангелова

Фотограф: Стефан Рангелов